Kedves Vásárlóink!

Fél évvel ezelőtt elindítottuk új webáruházunkat Market7 néven. Egy új, modern felületet hoztunk létre, ahol kényelmesebben (akár mobilról) is lehet rendelni és böngészni több, mint ezer árucikk közül, az itt megszokott feltételekkel.

A Market7 weboldalára e-mail címével és az itt használt jelszavával tud belépni.

Kattintson ide és nézze meg most.

15 gr

A Betyár fűszerolajok speciális eljárással készülnek a fűszernövényekből, mely során az eredeti növényi íz és aroma, a vitaminok és nyomelemek maradéktalanul megmaradnak.

 

 

Ára:

1210 ft

Csodálatos ízekkel varázsolja el megszokott ételeit

Értékes anyagai fontosak az egészséges táplálkozáshoz

Fűszerezés kellemetlenségek nélkül, gazdaságosan

A család minden tagja egyéni ízlésvilágának megfelelően használhatja

 

Használhatjuk őket készételek (pörkölt, gulyásleves, halászlé, illetve bármiféle ételhez), ezenfelül natúr sajt- vagy vajkrémek, körözöttek, öntetek, mártások ízesítéséhez, majonéz, fűszervajak elkészítéséhez. Folyékony állapotuk előnye, hogy jobban adagolhatók, ugyanannak az ízhatásnak számtalan variációját létrehozva, s az ételekben (például a levesekben) könnyebben elkeverhetők.

 

A chili a trópusokon termesztett csípős paprikafélék összefoglaló neve. Amerikában az őskorban, az i.e. 6. évezredben háziasították, de már körülbelül i.e. 7500-tól része az emberi táplálkozásnak. A nagy földrajzi felfedezések korában jutott el aztán Európán keresztül Afrikába és Ázsiába is. Napjainkban a világ minden táján ismert és termesztett növény, felhasználása pedig zöldségként, fűszerként és gyógyszerként is megszokott.

Ételeinknek pikáns ízt kölcsönöz, a mindenre elszántak pedig csak úgy harapdálva is fogyasztják a különböző ételek mellé.

De ez nem minden, mert a chilinek számos jótékony hatása is ismert.

Segíti a fogyást

A chili elsődleges forrása a kapszaicinnek, amiről a taiwani Chung Hsing Egyetem kutatói egereken végzett kísérletekkel bebizonyították, hogy képes megakadályozni a zsírsejtek növekedését, és alacsonyan tartja a vérben lévő zsír mennyiségét.

Emellett külsőleg alkalmazva fokozza a vérbőséget, élénkíti a vérkeringést, ezért sokan előszeretettel alkalmazzák fogyókúrák során – de meg kell jegyeznünk, hogy a megnövekedett hőtermelés csak nagyon keveset számít, tehát csodát ettől ne várjunk.
Segít a rákos megbetegedések megelőzésében, leküzdésében

A kapszaicin elősegíti az ún. apoptózist, vagyis a programozott sejthalált. Az apoptózis bekövetkezhet, ha a sejtet olyan károsodás éri, amit nem lehet kijavítani. A sejthalál fontos feladatot lát el a rákos folyamatok megakadályozásában, így a chili rendkívül hasznos segítség lehet ezeknek a természetes folyamatoknak a felgyorsításában.

A kapszaicin mellékhatások nélkül segít a rákos sejtek elpusztításában. Úgy öli meg a daganatos sejteket, hogy a mellettük lévő egészségeseket nem károsítja. Különösen hatásos a tüdő- és a hasnyálmirigyrák esetében, utóbbinál pedig azért is jelentős ez a felfedezés, mivel a hasnyálmirigyrák rendkívül nehezen kezelhető daganatos megbetegedés, az ötéves túlélési arány mindössze 1% - mondja az Egyesült Királyság-beli Nottingham Egyetem kutatócsoportjának vezetője, Dr. Timothy Bates. – Ez lehet az egyik lehetséges magyarázata annak, miért olyan alacsony a daganatos megbetegedésgek száma Mexikóban vagy Indiában, ahol az emberek köztudottan sok chilit fogyasztanak.Érzéstelenítő hatású

Az olyan injekció, ami chili és helyi érzéstelenítő kombinációjából áll, előidézheti a zsibbadást anélkül, hogy elveszítenénk az izmaink fölötti kontrollt, szemben az olyan hagyományos érzéstelenítőkkel, mint például a Novocaine, áll a Harvard Medical School jelentésében.
A kutatók korábban már meghatározták, hogy a QX-314-nak nevezett vegyi anyag anélkül kapcsolja ki a fájdalmat érzékelő idegsejtek működését, hogy lebénítaná a mozgás irányításáért felelős idegsejteket. A QX-314 azonban csak a sejten belül működik, és nem képes a sejtek közötti átjárásra. A chiliben megtalálható kapszaicinnek köszönhetően viszont megnyílik az út a QX-314 sejtek közötti közlekedése előtt.

Egyéb jótékony hatások, érdekességek

 

A kortizonhoz hasonló hatása van, ugyanis segíti az ATCH nevű agyalapi hormon felszabadulását, így jótékony hatással van különböző gyulladásokra és az allergiás tünetekre. Borogatásként alakalmazva a fejbőrbe dörzsölve még a hajhullást is megakadályozhatjuk vele. A Habaneras nevű chilifajta tartalmazza a legmagasabb arányban a kapszaicint.


 

A Betyár fűszerolajok speciális eljárással készülnek a fűszernövényekből, mely során az eredeti növényi íz és aroma, a vitaminok és nyomelemek maradéktalanul megmaradnak. A Betyár fűszerolajok a hagyományos fűszerekhez képest lényegesen magasabb íz, szín és élvezeti értékekkel rendelkeznek.

20 g folyékony fűszer kb. 500-550 g hagyományos fűszerrel egyenértékű! 1 tál ételbe ízlés és igény szerint 2-5 csepp fűszerolaj adagolása ideális.

Folyékony állapotuk előnye, hogy jobban adagolhatók, ugyanannak az ízhatásnak számtalan variációját létrehozva, s az ételekben (például a levesekben) könnyebben elkeverhetők. Nem tartalmaznak az egészségre ártalmas mikroorganizmusokat, vagy mesterséges anyagokat.

Használhatjuk őket készételek (pörkölt, gulyásleves, halászlé, főzelékek stb.), ezen felül natúr sajt, vagy vajkrémek, körözöttek, öntetek, saláták, mártások ízesítéséhez, majonéz, fűszervajak elkészítéséhez.

A hat olajhoz beszerezhető asztali porcelán tartó is.

 

Köményolaj. Azelőtt csak a tojásos leveshez és sós kiflihez használtam köménymagot. Egyik FB napon az ebédnél dicsérték üzlettársaim és családommal kipróbáltuk a kömény olajat a húslevesbe. kisebbik lányomnak annyira megtetszett ez a különleges ízt adó olaj, hogy azóta elmaradhatatlan az ebédlő asztalunkról.

Torok Júlia


Helló mindenkinek! :) Orsi vagyok, Júlia fiatalabb lánya.. Én a fokhagymaolajról szeretnék mesélni. Egyik FB bemutatóra én is elkísértem anyumat, majd a hosszas (de azért érdekes ;) ) prezentációk, élménybeszámolók sorozata után végre eljött a várva várt EBÉD! :D Ami így nézett ki: egy incsi-fincsi leves, majd bécsi szelet (szemet-, s nyelvet gyönyörködtető körítéssel) és aztán A desszert (!) Hú.. hát így visszaemlékezve is már mosolygok az örömtől.. ott persze még jobb volt, de nem is azért dicsérem az egészet, mert imádok enni (és szerencsére még egyenlőre nem is látszik rajtam..), hanem mert volt ott valami új.. Igen, a fokhagymaolaj. :) Egy kedves ismerős ajánlotta a figyelmembe. Eleinte furcsállottam: mégis minek csepegtessek én fokhagyma olajat a levesembe? Persze, valószínűleg nagyon finom de..nem akarok aztán \'illatozni\'.. De rögtön megnyugtattak, hogy ettől ugyan nem lesz semmi bajom, nem érződik, szóval nyugodtan kipróbálhatom, hogy milyen. :) És nagy örömömre TÉNYLEG úgy lett! :) Mint a mesében! Azóta még finomabbakat eszek nap, mint nap..! ;) köszönöm szépen :)


A fűszer cseppekről csak jót tudok írni. Már az első használat után tudtam ez a termék íze és dísze a konyhámnak Isteni íz a levesben, férjem imádja az erőset én a fokhagymát és ettől nincs gyomorégésem. És tudjuk mit eszünk! Aki még nem kóstolta tegye meg!

Gréczi Józsefné


Ajánlom húsok pácolására is. Különösen azért is jó, mert az olajos fűszer izét jobban átveszi a hús és sütéskor védi a kiszáradástól.

Ardelean Ildikó


Nagyon szeretjük a fűszerolajokat. Főleg a fokhagymát nem kell tisztítani és az íze is nagyon finom. Kömény is levesekbe nagyon finom. Az egész család kedvence. Ha picit az étel odaég, egy pici fokhagyma olajjal helyre lehet hozni, nem érződik az égett íz.

Sebestyén Margit


Praktikus megoldást jelent mivel mindenki más és más fűszerezést szeret a családban így minden étkezéskor az asztalon, van a készlet és mindenki saját maga ízlése szerint, tudja ízesíteni az ételt. Ez mellet egy szép kivitelben kapható így jól ajándékozható is.

Sörös Margit, Szabadka


A fiam egyik kedvenc fűszerolajai. Elegáns kis tartóval mindig az asztalra helyezi, amikor leülünk enni. Annyira kívánatosan csöpögtette már többször is, hogy én is kezdtem rászokni. Az ételeknek különleges ízeket biztosít. Főleg amióta lehűlt az idő, a Fokhagyma olajat, a Bors olajat, és a Chilit mindenbe használjuk. Érezzük is, hogy nagyon jó mert nem vagyunk meghűlve, fertőtlenítik is a bélrendszert. A baráti kör is alkalmazza már. Mindenki asztalára ajánlom, jó ha van. Ízlés és igény szerint lehet fogyasztani. Nagyon koncentrált termékek így kevés kell belőle. Ami még nagyon jó, hogy a vitaminok és nyomelemek maradéktalanul megmaradnak benne.

Rittner Erdész Hajnalka, Csíkszereda


Ezek a termékek a kedvenceim közé tartoznak. Nem csak azért mert finomak, hanem azért is mert egészségesek is. Rendszerint megtalálható az asztalon étkezéskor így mindenki saját száj ízére varázsolhatja az ételt.

Rozevelt Karolina, Szabadka


Ezeket a termékeket azért szeretem, mert nálunk mindenkinek más az íz világa.
Ki fűszeresebben, ki kevésbé fűszeresen eszi az ételt, így ezek a termékek megoldották ezt a problémát, mivel mindenki úgy ízesíti még pluszban, ahogy szeretné így nincs belőle gond, ha valaki a fűszeres ételt jobban bírja. Ja és ami fontos olaj formátuma végett nem bántja a gyomrot.

Dózsa Éva, Kiskunhalas


Nagy kedvenceim a fűszerolajak, néhány éve összevesztem Erős Pistával azóta csak a Chili és a Tüzes paprika jöhet a levesembe! Mindig egy csepp, néha több. Tudják mi a különbség a kettő között? Az, hogy melyik hol csíp, a tüzes paprikát elől az ajkunkon az ínyünkön lehet érezni, (van olyan paprika is, pl. a spanyol erős paprika, amikor a csípős ízt a szájpadláson lehet érezni) a Chilit viszont a nyelvünk hátsó részén. Ma a frankfurti levesembe: 1 csepp tüzes paprika, 2 csepp bors és 1 csepp kömény került, így lett tökéletes. Ráadásul nem tartalmaz tartósítószert.

Borcsányi Péter


Belépés / Regisztráció

A rendeléshez és kedvezményekhez kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon ingyenesen!

Regisztráció

Terméktapasztalat

A frukt-íz-ről is nagyon pozitív tapasztalatom van. Amellett. hogy nagyon gazdaságos nincs mellékíze, szinte mindent ezzel édesítünk. Én már sütök is vele, finom a puding,a saláta és még sorolhatnám.
Gréczi Józsefné

Tovább a termékhez

FRISS HÍREK, INFORMÁCIÓK

50 pontonként 1.000 Ft-os utalvány!

2024. 06. 01.

Hír kép

Részletek itt!

Májusi Akció

2024. 04. 25.

Hír kép

AKCIÓ!      májusban -10 % kedvezménnyel kaphatók         2022.05.01-30-ig

 

Részletek itt!

Nyitvatartás

2024. 03. 20.

Hír kép

Részletek itt!

© 2024 Family Business International Kft. Minden jog fenntartva!

H-1153 Budapest Bácska utca 15. Tel.: (+36-06) 70 452 51 00 E-mail: kozpont@family-business.hu