HÍRARCHÍVUM

2011. 06. 02. | Optosan - egészséges szem, tiszta, éles látás

OPTOSAN - Egészséges szem, tiszta, éles látás!
 
Régi magyar mondás: „Vigyáz rá, mint a szeme fényére”.Ez is mutatja, hogy szemünk talán a legfontosabb érzékszervünk. Annak érdekében, hogy szemünk egészségét minél tovább megőrizhessük, fejlesztettük ki az OPTOSAN kapszulát.
A legutóbbi tudományos kutatások megállapították, hogy látásunk tisztaságáért, a pontos színlátásért, a látásélességért, a szemünkben található sárga folt (macula lutea) a felelős. A „sárga foltban” vannak azok az idegvégződések (úgynevezett „csapok és pálcikák”), melyek a fény által keltett ingereket érzékelik, átalakítják, és az agyba továbbítják, ahol megjelenik a színlátás és a képlátás.
A fény, speciális fizikai adottságainál fogva, igen erős oxidatív hatással bír. Ha például kint hagyunk egy színes ruhadarabot a napon, az kifakul, sőt egy idő után szét is foszlik. Ez abból adódik, hogy az erős fény eloxidálja a festékanyagokat és a textília szálait is. A fény az élő szöveteket is roncsolja, gondoljunk csak arra, mikor alaposan leégünk egy hosszan tartó napozás során.
Az erős fény oxidáló hatásától szemünk sejtjeit is meg kell védeni. Erre szolgál a sárga foltban található vegyület, a lutein. A lutein egy sárga színű, vitamin jellegű, erős antioxidáns hatással rendelkező anyag, mely közömbösíti a fény erőteljes oxidáló hatását. Luteint szervezetünk nem képes előállítani, a táplálkozással kell azt bejuttatnunk. Nem megfelelő lutein ellátottság esetén romlik látásunk élessége, főleg gyengébb fényviszonyok mellett, pl. szürkületkor.
Egy másik fontos megfigyelés, hogy egyre többen és egyre több időt töltünk el különböző képernyők (számítógép, tévé) előtt. Ez a sok „képernyőnézés” elősegíti a lutein lebomlását, tehát intenzívebben kell azt pótolni.
Klinikai vizsgálatokat végeztek arra vonatkozóan is, hogy milyen összefüggés van a szervezet lutein-ellátottsága és a szürkehályog kialakulási valószínűsége között. Azt állapították meg, hogy a megfelelő lutein-szint meggátolja a szürkehályog kialakulását, illetve szürkehályog műtétet követően elősegíti a szem regenerálódását, ezért idősebb korban különösen oda kell figyelni a megfelelő lutein bevitelre.
Az OPTOSAN kapszula a luteinen kívül még egyéb erős antioxidánsokat (C-vitamin, E-vitamin, ß-karotin) is tartalmaz, jelentős mennyiségben, melyek erősítik a lutein hatását. A készítmény ásványi anyagai (réz, cink) is a termék antioxidáns funkcióját erősítik.
Ajánlott adagja napi 2x1 kapszula, ezzel biztosíthatjuk az ajánlott napi 5 mg lutein bevitelt szervezetünkbe. A terméknek semmiféle ismert mellékhatása nincs.
Az OPTOSAN kapszula használatát különösen ajánljuk azoknak, akik számítógépes munkahelyen dolgoznak, vagy munkahelyükön nem megfelelőek a fényviszonyok. Különösen jó hatással van a gépkocsivezetők látására, főleg a szürkületi időszakban. Diákok, akik sokat tanulnak lámpafénynél, szemük kifáradásának kivédésére szintén jó eredménnyel használhatják készítményünket.
Dr. Bérci István

Terméktapasztalatok:

Télen mindig könnyezett a szemem. Sokat jártam szemészetre, de semmi nem használt továbbra is könnyezett. Kipróbáltam az Optosant és használt, azóta nem könnyezik a szemem.
Sebestyén Margit, Csíkszereda

Az Optosan óriási segítség azoknak is, akiknek jó a szemük, de munkájuk a számító géphez köti őket. Ilyen a keresztfiam is. Sokat könnyezett a szeme, azóta amióta szedi nem és nem is olyan fáradt a szeme.
Gréczi Józsefné

Ez az egyik legdrágább termékünk, hogy miért megtudod történetemből! 2008 november környékén elkezdtem szedni az optosan-t és kb. az 1. doboz felénél már tapasztaltam, hogy nem könnyezik este fényben a szemem és a monitor előtt se fárad el olyan hamar. A 2.doboz után pedig már azt tapasztaltam, hogy valami biztos nem stimmel, mert szemüveg nélkül már néha jobban láttam, mint vele. Elmentem orvoshoz ahol kiderült az egyik szemem 1,5 a másik 2,5 dioptriát javult és ezért lett ez a legdrágább termék az új szemüveg 80 ezer Ft volt, de megérte.
Dózsa Éva, Kiskunhalas

 

Terméktapasztalat

Állandó problémám volt, hogy a harisnyáim vagy kiszakadtak, vagy egy idő után kinyúltak és kb. 4 belefért volna belőlem. Ezek a harisnyák viszont strapabíróak nem nyúlna, nem szakadnak sok használat után sem, és ami még fontos nem izzad bele a lábam, mint némely más harisnyákba.

Dózsa Éva

NEM ÉRDEMES KIHAGYNIA

Spóroljon havi tízezret a telefonszámlán, és inkább vigye el vacsorázni a családját!

Családi Mobil a Family Businesstől

A kedvezmények arra valók, hogy igénybe vegyük oket, avagy hogyan takaríthat meg évente százezret az okos vásárlással?

Family Business Vásárlói Klub

WEBMAIL

Személyes email postafiókját itt elérheti el.

Webmail

© 2020 Family Business International Kft. Minden jog fenntartva!

H-1153 Budapest Bácska utca 15. Tel.: (+36-06) 70 452 51 00 E-mail: kozpont@family-business.hu