HÍRARCHÍVUM

2008. 06. 25. | Jó itt Nekünk?

A piacgazdaságra való áttéréssel Magyarországon is megjelentek az első MLM rendszerek. A MLM-nek ezer és egy csodája van, de érdemes tisztában lennünk vele, mit is jelent közgazdasági szempontból. Az MLM nem más, mint egy értékesítési csatorna, egy olyan termékelosztási politika, ahol a cég független termékforgalmazók hálózatán keresztül értékesíti termékeit, szolgáltatásait. Ennek előnye számára, hogy hatalmas reklám és marketing költségeket tud megspórolni, nem kell komolyabb helyi áru raktárakat fenntartania. Az MLM lényege ebben a megközelítésben, hogy a cég kiszervezi (outsourcing) az értékesítési részlegét. Az eladást, a piacszerzést, piacszervezést a hálózat tagjai végzik, akik munkájukért jutalékra jogosultak.

 

Láthattuk tehát, hogy mik ennek az értékesítési formának az előnyei a cég szemszögéből. Ugyanakkor, ha azt vizsgáljuk, mindez miért előnyös a hálózat tagjainak, milyen előnyökkel jár ez a fajta vállalkozási tevékenység, még több érdekességre bukkanhatunk. Érdemes végiggondolni, hogy az MLM ma a világ vezető iparágai közé tartozik (az üzleti tanácsadás és a híradás-, számítástechnika mellett), de míg a többi sikerágazatban való eredményes tevékenykedéshez hosszú éveket kell felsőoktatási intézményekben tanulni, majd szakmailag tapasztalni és emellett pénzt (tőkét) befektetni, addig az MLM-ben ilyen kötöttségek nincsenek, hiszen bárki elkezdheti végzettség, előtanulmányok és befektetések nélkül is. Ráadásul itt sikeres is lehet!

 

Érdemes végiggondolni azt is, milyen előnyei vannak ennek a munkának egy hagyományos munkahelyhez vagy egy klasszikus vállalkozási formához képest. Minthogy a legtöbben a pénzért kezdünk dolgozni, fontos belátnunk, hogy itt a kereseti lehetőségek korlátlanok, hiszen nincs maximálva a havi fizetésünk. Egy hagyományos munkahelyen a fizetésünk csak évente növekedhet, és rendszerint jelentéktelen mértékben, míg az MLM-ben a bérezés teljesítményalapú és progresszív. Ma hazánkban egy átlagos család havi bevétele 120 000 forint. Ezt a jövedelmet egy 15-18% hálózat könnyedén tudja biztosítani, ami fél év, egy év alatt, alapos munkával felépíthető. A megszerzett jövedelem ráadásul jogdíjszerű. Ezen túlmenően nincs főnök, kötetlen az időbeosztás, szabadon választhatóak a kollégák. Összefoglalóan: az MLM igazából egy lehetőség a munkára, hiszen minden feltételt magunk választhatunk meg.

 

Ha a vállalkozásokkal hasonlítunk össze, azt láthatjuk, hogy itt nem kell milliós nagyságrendű tőkebefektetés, hitelfelvétel, biztosítékok, piac- és versenytárselemzés, üzlethelyiség, vagy alkalmazottak. Egy normál vállalkozás általában a befektetett tőke 4-5 év alatti megtérülésével számolhat, ez nálunk 1-2 hónap alatt megtörténik.

 

Érdemes megvizsgálni a Family Business MLM rendszert, összevetve egyéb rendszerekkel, és könnyedén belátható, mily sok területen vagyunk előnyösebbek! Csak pár példát ragadnék ki: kedvező csatlakozási díj és jutalékjogosultsági feltétel, 36%-os, családbarát marketingterv, komplex kínálat, extra szolgáltatások (üdülések, mobiltelefon).

 

Ha végiggondoljuk a fent leírtakat, egyetérthetünk abban, hogy jó itt nekünk! Jó helyen vagyunk, hiszen nem csupán egy hagyományos alkalmazotti státuszhoz, vagy egy klasszikus vállalkozási formához képest élvezünk előnyöket, de a Family Business olyat tud nyújtani tagjainak, amire kevés MLM rendszer képes.

Terméktapasztalat

Nagyon jó az összetevője, mert nem csak, vitamint, hanem egyben ásványi anyagokat is tartalmaz. Így meg tudtam állítani a szervezetembe a hiánybetegségek kialakulását. Sokat szaladgálva nem jut mindig eszembe, hogy ennem is kellene. Éppen ezért minden reggel beveszek egy kapszulát és érzem, hogy a szervezetem táplálva van. Egyszóval nem potyára hívják a Family-Business termékeit táplálék-kiegészítőknek. Miután a férjem meghalt óriási lelki traumán mentem keresztül. Muszáj volt szednem a terméket, mert tartalmazza a B-vitaminokat. Így érzem, hogy nyugodtabban alszom és nagyon jó idegnyugtató...

Tovább a termékhez

NEM ÉRDEMES KIHAGYNIA

Spóroljon havi tízezret a telefonszámlán, és inkább vigye el vacsorázni a családját!

Családi Mobil a Family Businesstől

A kedvezmények arra valók, hogy igénybe vegyük oket, avagy hogyan takaríthat meg évente százezret az okos vásárlással?

Family Business Vásárlói Klub

WEBMAIL

Személyes email postafiókját itt elérheti el.

Webmail

© 2020 Family Business International Kft. Minden jog fenntartva!

H-1153 Budapest Bácska utca 15. Tel.: (+36-06) 70 452 51 00 E-mail: kozpont@family-business.hu